Colofon

Redactie

GeschiedenisBeleven.nl is een website voor én door liefhebbers van geschiedenis, erfgoed en archeologie. De website wordt gemaakt door circa 80 vrijwillige redacteuren. Hoofdredacteur en uitgever: Annette Zeelenberg.

Klik op de tabbladen hierboven om ons colofon per redactie te bekijken.

Contactgegevens

Redactie GeschiedenisBeleven.nl
Post: Teisterbandstraat 3, 5331 CM Kerkdriel
Voor persberichten: pers@geschiedenisbeleven.nl
Voor tips, opmerkingen en vragen: info@geschiedenisbeleven.nl

Sociale media
GeschiedenisBeleven.nl op Twitter, FacebookGoogle+

 

 

Djamila ZonDjamila Zon (Chef Eindredactie)

Djamila is journalist, eindredacteur, conceptontwikkelaar en eigenaar van Djamila Zon Tekst & Concept. Als historica specialiseerde ze zich in het moderne Griekenland en 20e-eeuwse Europese geschiedenis.

 

 

Verena DemoedVerena Demoed
Verena (1978) studeerde klassieke talen in Leiden en ze deed onderzoek naar Latijns toneel en meningsvorming in de 16e eeuw. Ze is tekstschrijver en ze vertaalt middeleeuwse en vroegmoderne Latijnse teksten.

 

 

Paul van RoyenPaul van Royen
Paul is maritiem historicus, actief als adviseur en interim directeur in de wereld van bibliotheken, archieven en musea, gespecialiseerd in de geschiedenis van de Nederlandse zeilende vrachtvaart.

 

 

Inge den BoerInge den Boer
Inge is tekstschrijver en heeft een master Media & Journalistiek. Media en taal zijn ‘zeg maar echt haar ding’. Haar historische interesse gaat uit naar het oude Egypte.

 

 

Linda MoermanLinda Moerman
Linda is begin 2012 afgestudeerd in Arabische taal en cultuur en heeft altijd een grote belangstelling voor andere talen, culturen en geschiedenis gehad. Haar interesse ligt vooral bij de Oudheid en het Oude Egypte.

 

 

Sofie MuldersSofie Mulders
Sofie is werkzaam als tekstschrijver, corrector en (eind)redacteur. Als historica is ze gespecialiseerd in de geschiedenis van de twintigste eeuw en de publieksgerichte geschiedenis.

 

 

Danielle van MourikDaniëlle van Mourik
Daniëlle is in 2011 afgestudeerd in Sociale Geschiedenis aan de UvA. Op het moment ben is ze werkzaam als informatiespecialist. Haar voornaamste interesses liggen bij historische beeldvorming en de 19e eeuw in het algemeen.

 

 

Suzan SchonbeckSuzan Schonbeck
Suzan (1986) studeerde geschiedenis en American Studies in Utrecht en volgde de master Redacteur/Editor in Amsterdam. Haar interesse gaat vooral uit naar de geschiedenis van (Nederland in) de Tweede Wereldoorlog, literatuur, en Amerikaanse geschiedenis

 

 

LiesbethLiesbeth Rosen Jacobson
Liesbeth is een afgestudeerd historica die graag wil promoveren op de positie van Euraziaten na de dekolonisatie. Ze verdiept zich verder graag in sociale (migratie) geschiedenis en de Internationale Republiek der Letteren in de vroegmoderne tijd.

 

 

Jonathan VerweijJonathan Verwey (eindredacteur filmredactie)

Jonathan is historicus en studeerde in Nijmegen, Utrecht en Sheffield. Zijn interesses liggen op het gebied van 20e eeuwse Amerikaanse politieke en culturele geschiedenis, politieke cultuur, de Koude Oorlog, terrorisme en filmgeschiedenis.

 

 

Richard CalisRichard Calis (eindredacteur redactie Oudheid)

Richard (1988) is van huis uit historicus en classicus, maar vooral breed geïnteresseerd in alles wat met cultuur, erfgoed, taal en Italië te maken heeft.

 

 

Lize NoordaLize Noorda (eindredacteur redactie Oudheid)

Afgestudeerd Klassiek Archeoloog en student Mediterrane Archeologie. Geïnteresseerd in de Romeinse geschiedenis, met name gericht op netwerken, identiteit en uitwisseling, maar ook altijd nieuwsgierig naar andere, afwijkende en nieuwe onderwerpen.

 

 

Helm HorstenHelm Horsten

Helm (1971) is politicoloog, met een brede belangstelling voor geschiedenis. Hij is werkzaam als (web)redacteur bij een universiteit. Helm was verder een van de redacteuren van de Winkler Prins “Encyclopedie van het Koninklijk Huis” (2005).

 

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERAWytse Vellinga

Wytse (1981) is historicus en journalist en werkt voornamelijk voor radio en tv. In het verleden was hij ook actief voor verschillende dag- en weekbladen. Hij heeft een brede interesse in de geschiedenis.

 

 

Enne Koops2Enne Koops
Enne Koops (1978) is historicus. Zijn interesse gaat vooral uit naar de Nederlandse en Amerikaanse geschiedenis van de 17e eeuw tot heden, met als toespitsing religie, migratie, cultuur en politiek. In juni 2010 verscheen zijn boek “De dynamiek van een emigratiecultuur”.

 

 

EtienneEtienne Stekelenburg

Etienne (1963) heeft sinds zijn jeugd een meer dan gewone belangstelling voor geschiedenis, taal, en muziek. Zijn historische interesse ligt bij de hedendaagse, culturele, sociale en politieke geschiedenis.

 

 

Gerrit Jan WeikampGerrit jan Weikamp
Gerrit Jan (1983) studeerde Geschiedenis en Internationale Betrekkingen. Sinds hij drie maanden in Warschau verbleef heeft hij grote belangstelling voor de recente geschiedenis van Centraal- en Oost-Europa. Daarnaast houdt hij zich bezig met o.a. de geschiedenis van de VS en de relatie tussen Nederland en Duitsland.

 

 

marco camphensMarco Camphens
Marco Camphens (1976) is informatieanalist en rondde in 2003 de studie maatschappijgeschiedenis (EUR) af. Hij heeft een allround belangstelling voor geschiedenis maar bijzondere aandacht voor sagen, legenden, volksgeloof en… Azië.

 

 

MartinMartin Deinum
Martin (1975) werkt bij een gemeente in de ruimtelijke ordening en studeert Algemene Cultuurwetenschappen bij de OU. Speciale interesses: Nederlandse en Europese geschiedenis en kunst in de (vroeg)moderne periode.

 

 

Simone TimmermansSimone Timmermans
Simone studeerde geschiedenis (UvA) en specialiseerde zich in Duitse geschiedenis. Z e verdiept zich graag in de wisselwerking tussen heden en verleden in Duitsland.

 

 

???????????????????????????????Richard Velthuizen
Richard (1977) studeerde Early Modern Intellectual History (EUR), en specialiseerde zich in de kruisbestuiving van vroegmoderne politieke en juridische theorieën tussen Engeland en het Europese vasteland. Daarnaast hebben de Industrialisering en de Eerste Wereldoorlog zijn warme belangstelling.

 

 

Gillis KerstingGillis Kersting
Gillis is historicus, in 2010 afgestudeerd aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Hij is breed geïnteresseerd in de geschiedenis, ook in de theoretische. De Oude Grieken en de Sovjet-Unie zijn enkele van zijn favoriete onderwerpen.

 

 

Ties RamekersTies Ramekers
Ties is historicus en schrijver te Utrecht. Hij is met name geïnteresseerd in moderne geschiedenis en de geschiedenis van de internationale betrekkingen.

 

 

Femke KnoopFemke Knoop
Femke (1984) is cultuurhistorica. Met haar eigen bedrijf Haute Histoire verzorgt zij geschiedenisprojecten op maat.Haar interesses zijn modegeschiedenis, gender, erfgoed en bedrijfsgeschiedenis in de moderne tijd.

 

 

Harmen MeekHarmen Meek
Afgestudeerd in moderne geschiedenis gaat Harmens aandacht uit naar mentaliteit en ideeën-geschiedenis. Hij is daarnaast speciaal geï nteresseerd in wereldgeschiedenis. En als er tijd over is schrijft hij soms over landschapsgeschiedenis.

 

 

Gastredacteuren

Arita JolHerman Hiemstra, Rixt de Boer, Anneloes Klein-Horsman, Patrick Bek, Michael SchnackersChristian BrounsSusanne WiesnerMarthe Tholen, Inge Groenen

Heleen GeilenkirchenHeleen Geilenkirchen (chef redactie Oudheid)
Heleen (1983) studeerde klassieke talen in Leiden. Ze is vooral geïnteresseerd in het dagelijks leven in de Griekse oudheid. Ze werkt als redacteur bij een gemeente en als freelance journalist.

 

 

Elsbeth LittinkElsbeth Littink
Elsbeth heeft Oudheidkunde gestudeerd. Haar interesse gaat uit naar de geschiedenis en archeologie van Griekenland in de Oudheid. Zij werkt als communicatiemedewerker Bijzondere Collecties bij de Universitaire Bibliotheken Leiden.

 

 

Karsten ErentsKarsten Erents
Karsten (1980) heeft geschiedenis gestudeerd aan de UvA. Hij heeft een brede historische interesse, maar is voornamelijk gespecialiseerd in de Griekse oudheid, de Romeinse Republiek en de vroege keizertijd, en naast klassieke militaire geschiedenis ook de recente krijgskunst, speciaal counter-insurgency in Irak.

 

Anna SparreboomAnna Sparreboom
Anna studeerde Geschiedenis (UU) en Oudheidstudies(VU). Als Erasmus-student volgde zij een half jaar vakken aan de universiteit in Rome. Sinds januari 2011 werkt ze aan een promotieonderzoek naar spelen in Romeins Noord-Afrika.

 

 

Niels StoffelsNiels Stoffels
Niels (1987) is afgestudeerd historicus en archeoloog, gespecialiseerd in de vroege Romeinse cultuur van de Etruskische periode. Daarnaast werkt hij aan het boeiend overbrengen van geschiedenis naar het publiek.

 

 

Corinna de RegtCorinna de Regt
Corinna studeerde Archeologie aan de Universiteit Leiden (RMA) en Erfgoedstudies aan de Universiteit van Amsterdam (MA). Ze is gespecialiseerd in Indiaans Amerikaanse culturen.

 

 

marian-leppersMarian Leppers
Marian (1985) studeerde Griekse en Latijnse Taal en Cultuur (BA) en Oude Geschiedenis (MA) in Leiden. Vooral de Griekse religie en mythologie kunnen rekenen op haar interesse. Ze is werkzaam bij de Universiteit van Amsterdam.

 

 

Korneel van LommelKorneel van Lommel
Korneel (1990) heeft de studie ‘master in de geschiedenis van de oudheid’ genoten aan de KULeuven. Zijn interesse gaat voornamelijk uit naar sociaal-economische thema’s en het Romeinse leger.

 

 

Frank BeijaardFrank Beijaard
Frank (1988) studeerde geschiedenis aan de Radboud Universiteit. Op het moment is hij bezig aan zijn tweede master Klassieke Cultuur in Nijmegen met een specialisatie in archeologie. Zijn voornaamste interesse ligt bij de late oudheid.

 

 

Rosanne BruinsmaRosanne Bruinsma
Rosanne (1987) is afgestudeerd Oudheidkundige. Tijdens een cursus in Rome ontdekte ze dat ze relatie tussen archeologie, geschiedenis, erfgoed en stedenplanning fantastisch vond. Sindsdien houdt ze zich bezig met allerlei aan erfgoed gerelateerde onderwerpen.

 

 

??????????Charita van den Berg (Contentmanager)

Charita heeft de lerarenopleiding geschiedenis en de opleiding archeologie en prehistorie afgerond. Haar interesse ligt vooral bij Provinciaal Romeinse en Mediterrane archeologie. Ze werkt als vakleraar Spaans en projectmedewerker bij een groot bedrijf.

 

 

Gastredacteuren

Stijn Heiligers, Willemijn van Dijk

Hanneke LendersHanneke Lenders (Chef kunstredactie)

Hanneke is kunsthistorica en gespecialiseerd in oude christelijke kunst, specifiek laat-middeleeuwse privédevotie. Momenteel is ze eigenaar van de KLU, een organisatie die cursussen kunstgeschiedenis organiseert.

 

 

Bas VogelBas Vogel
Bas Vogel (1983) is een kunsthistoricus met een allround historische belangstelling en een specialisatie in de Nederlandse- en Italiaanse Middeleeuwse Kunst.

 

 

????????Michelle van Lanschot
Michelle is kunsthistoricus (Leiden) en cultuurwetenschapper (Maastricht). Ik werk als redacteur en lees of schrijf graag, het liefst mooie verhalen. Van Nederlandse en Italiaanse kunst uit de vroeg moderne periode houd ik het meest.

 

 

Cas_NagtzaamCas Nagtzaam
Cas Nagtzaam (1980) is architect en architectuurhistoricus. Recentelijk werkte hij bij Vlaardingerbroek en Wevers als restauratiemedewerker en bouwhistoricus. Momenteel is hij werkzaam hij Heyligers als interieurontwerper.

 

 

Suzanne SandersSuzanne Sanders
Suzanne is kunsthistorica en specialiseert zich in de Renaissance, zowel in Italië als in het noorden van Europa. Ze heeft een brede interesse in de talen en cultuuruitingen van met name rondom de Middellandse Zee.

 

 

Roland GielesRoland Gieles
Roland is momenteel bezig met zijn master kunstgeschiedenis in Utrecht. Zijn interesse gaat vooral uit naar de kunst van de Italiaanse Renaissance en Romantiek.

 

 

Jorre BothJorre Both
Jorre (1985) is kunsthistoricus, gespecialiseerd in fotografie. Hij werkt bij de afdeling Bedrijfshistorie van Rabobank Nederland en schrijft over fotografie voor onder meer GUP en Tubelight.

 

 

Saksia Bekke ProostSaskia Bekke-Proost
Saskia werkt als redacteur, tekstschrijver en communicatiemedewerker in de museale sector. Ze heeft een brede culturele belangstelling. Haar expertise ligt met name bij 19e- en 20e-eeuwse kunst, grafische vormgeving en media.

 

 

Fanny KuitenbrouwerFanny Kuitenbrouwer
Fanny is zeer breed georiënteerd, maar heeft haar expertise tijdens haar studie Kunstgeschiedenis van de Nieuwste Tijd, vooral opgebouwd op het gebied van de verbeelding van de geschiedenis.

 

 

Fabienne Tetteroo kleinFabiënne Tetteroo
Fabiënne is momenteel de Master Arts & Culture aan het afronden aan de Universiteit Leiden, met als specialisaties Italiaanse kunst 1400-1650 en Musea & Collecties. Daarnaast brede interesse in overige kunst en geschiedenis.

 

 

Pascale van GilsPascale van Gils (chef filmredactie)

Pascale is een research master student met een voorkeur voor mediageschiedenis, populaire cultuur, kunst, misdaadgeschiedenis en de negentiende eeuw. Verder heb ik een passie voor theater, film en televisie.

 

 

Fred SmidFred Smid
Fred studeerde maatschappijgeschiedenis aan de Erasmus Universiteit Rotterdam.

 

 

 

Josha StribosJosha Stribos
Josha (1986) is een kersverse historicus, afgestudeerd aan de Erasmus Universiteit te Rotterdam. Zijn belangstelling gaat vooral uit naar culturele geschiedenis, met een lichte voorkeur voor de vroegmoderne tijd.

 

 

Laura Schute 2

Laura Schute
Laura (1988) is historicus en in 2013 afgestudeerd aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Zij heeft een brede interesse voor geschiedenis, met nadruk op antieke, politieke en gendergeschiedenis.

 

 

Bram HendriksonBram Hendrikson
Bram is afgestudeerd in Eigentijdse Geschiedenis aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij heeft een brede interesse in (counter)terrorism, polemologie, internationale conflicten en filmgeschiedenis.

 

 

Eelko SchmeitsEelko Schmeits
Eelko studeerde Boek- en Informatiewetenschap aan de Universiteit van Amsterdam. Sindsdien heeft hij een bijdrage geleverd aan diverse projecten ter bewerking en selectie van archieven. Zijn belangstelling gaat vooral uit naar film- en literatuurgeschiedenis.

 

 

Erwin HoekstraErwin Hoekstra
Erwin (1983) is webredacteur, historicus en mede-oprichter van het initiatief Help een journalist. Hij studeerde geschiedenis in Groningen en specialiseerde zich in de 20e-eeuwse Europese geschiedenis, met name de Duitse.

 

 

PhilipPhilip Corsius

Philip (1988) is mediawetenschapper, gespecialiseerd in transmediale dramaturgie. Hij heeft verstand van film- en televisiegeschiedenis, maar is ook geïnteresseerd in Shakespeare en Griekse/Romeinse mythologie.

 

 

 

Stieneke RitzemaStieneke Ritzema – social media redacteur Taal
Stieneke (1987) studeerde Nederlandse Taal en Cultuur aan de Rijksuniversiteit Groningen. Deze taalliefhebber is vooral geïnteresseerd in (Nederlandse) literatuurgeschiedenis.

 

 

Eva MoraalEva Moraal – social media redacteur boeken
Eva is afgestudeerd historica en schrijfster van (jeugd)boeken (Overstroomd, Lemniscaat). In 2013 promoveert ze op een proefschrift over kamp Westerbork. Haar interesse gaat uit naar egodocumenten, 19e en 20e eeuw, dagelijks leven, jeugd- en vrouwengeschiedenis. (foto: Ton Koene)

 

 

Jeannette van ZeistJeannette van Zeist – Communitymanager Twitter

Jeannette heeft geschiedenis gestudeerd in Leiden. Zij heeft een brede historische interesse, maar de nadruk ligt op Duitse geschiedenis.

 

 

 

Marolein van der VliesMarjolein van der Vlies (Beeldredacteur)

Marjolein (1985) studeerde American Studies aan de Universiteit van Utrecht en is gespecialiseerd in Amerikaanse geschiedenis na de Tweede Wereldoorlog met de nadruk op ‘American Cultural Influence’ en de ‘Civil Rights Movement’.

 

 

Nina BrandsNina Brands (Beeldredacteur)

Nina is afgestudeerd als cultuurhistorica aan de Universiteit Utrecht. Haar interesse ligt bij militaire geschiedenis, musea en erfgoed en alles wat te maken heeft met Napoleon. Verder is zij lid van een historische re-enactment vereniging.

 

 

Nienke HottingaNienke Hottinga (Beeldredacteur)

Nienke (1964) heeft onlangs haar bachelor Geschiedenis gehaald. Haar interesse gaat vooral uit naar de Middeleeuwen, de relatie staat-kerk en naar de geschiedenis van Ierland en Turkije.

 

 

Veerle GasperVeerle Gaspar (Webredacteur Oudheid)

Veerle (1981) studeerde geschiedenis in Nijmegen en Oude Geschiedenis in St Andrews. Daarna is zij gepromoveerd (UvA) op een onderzoek naar priesteressen in het Romeinse Rijk. Momenteel geeft zij klassieke talen op een middelbare school.

 

 

Eefje HogendorpEefje Hogendorp (Communicatiemedewerker)

Eefje (1990) is historica en heeft een eerstegraads lesbevoegdheid in geschiedenis. Ze is vooral geïnteresseerd in de Gouden Eeuw, en alles wat met Nederlands-Indië te maken heeft.

 

 

???????????????????????????????Nynke Dorhout (Communicatiemedewerker)

Nynke heeft eind 2012 de onderzoeksmaster Modern History and International Relations aan de Rijksuniversiteit Groningen afgerond. Haar interesses liggen vooral bij de sociale geschiedenis, koloniale geschiedenis en Nederlandse geschiedenis in de 19e en 20e eeuw.