Film & TV update: Helden en vechtersbazen

Dwayne Johnson in Hercules 3D. Bron: Filmdepot.Dwayne Johnson in Hercules 3D. 

In deze update staan vooral films over echte vechtersbazen centraal: Hercules 3D in de bioscoop, een aankomende film over bokser Mike Tyson, en bijzondere decorstukken in Michiel de Ruyter.

Door Pascale van Gils

Donderdag 31 juli beleefde de film Hercules 3D zijn Nederlandse première. “Are you only the legend, or are you the truth behind the legend?” Deze spectaculaire actiefilm plaatst de figuur Hercules in een andere context. De halfgod (Dwayne Johnson) maakt deel uit van een groep huurlingen en zijn sterrenstatus wordt verspreid door de verhalenverteller Iolaus. Voor wie de antieke mythe van Hercules op het grote scherm wil zien, is dit misschien niet de meest geschikte film. Voor liefhebbers van historische actiefilms is Hercules 3D echter wel een aanrader!

Boksen in een biopic

Jamie Foxx gaat volgens Variety de rol van Mike Tyson spelen in een aankomende biopic over de beroemde bokser. Er is nog geen titel bekend, maar The Sopranos-bedenker Terence Winter werkt aan een script. Mike Tyson was niet alleen binnen de boksring berucht, maar ook erbuiten. Zo moest hij een gevangenisstraf van zes jaar uitzitten voor de verkrachting van een 18-jarig meisje en is hij een aantal keer opgepakt voor drank- en drugsmisbruik. Interessant materiaal voor een historische film dus!

Het vlaggenschip Zeven Provinciën van Michiel de Ruyter. Bron: Wikimedia. Het vlaggenschip Zeven Provinciën van Michiel de Ruyter. Bron: Wikimedia.

MuZEEum-stukken in Michiel de Ruyter

Een aantal bijzondere pronkstukken uit de collectie van het Zeeuws maritiem muZEEum te Vlissingen zullen te zien zijn in de aankomende avonturenfilm Michiel de Ruyter over een van Neerlands grootste zeehelden. Bij de opnames zijn onder andere een brieventas met de naam De Ruyter, een zegelstempel, een lakmes en de afdruk van zijn zegel gebruikt. Ook het scheepsmodel 7 Provinciën is een van de decorstukken in de film. Er wordt ook al gesproken over een speciale De Ruyterexpositie in 2015 waarbij rekwisieten uit de film te zien zullen zijn.

Verder lezen en kijken

©GeschiedenisBeleven.nl, auteur: Pascale van Gils, foto’s: Wikimedia en Filmdepot

Leestips